WordPress tema tasarımı ve tema seçimi 1
Blogumda bazı değişiklikler yaptığımı önceki yazılarımda anlatmıştım. Bu değişikliklerden birisi ise temayı yeniden revize etmekti. Mevcut temayı 2006 yılında sıfırdan tasarlamıştım. O dönemde ki internet teknolojileri ile şimdiki çok farklı yerlerde. Her ne kadar şu an ki temamda bi sıkıntı olmasada güncellemek istiyorum :) Herneyse yeniden kod yazıp wordpress tema hiyerarşisi ile yeni bir tema oluşturmak ve bunu tüm browserlara uyarlamak ayrıca birde mobile platformlarda çalışmasını sağlamak çooook uzun iş. Bende wordpress için framework’ları araştırmaya başladım. Bones, reverie, skeleton, whiteboard, roots, foundation, Carrington, hybridcore, Gantry ve thematic gibi birçok framework’u inceledim. Bunun yanında ücretli olanlarada gözgezdirdim. Şu yazıda bir kaçı verilmiş ücretli frameworkların. Daha sonra tavsiye üzerine (@mkd) ZURB’u incelemeye başladım. Bootstrap ve Zurb Foundation açık kaynak olarak github üzerinden geliştiriliyor ve içlerinde CSS,HTML çalışma kütüphanelerini barındırıyorlar. Üstelik mobil platformlar dahil tüm browserler üzerinde çalışıyorlar. Twitter bootstrap Apache lisansına sahipken Zurb MIT lisansı altında geliştiriliyor.
Twitter bootstrap kullanılarak geliştirilen wordpress temalara şuradan göz atabilirsiniz. Bootstrap daha fazla yaygın twitter’ın arkasında olmasının etkisi büyük tabi. Bu arada twitter bootstrap LESS kullanırken Zurb Foundation SASS kullanıyor. Şurada ki yazı SASS kullanan Zurb Foundation’u seçmemde etkili oldu açıkcası. SASS ve LESS karşılaştırması yapan şu yazıyada göz atmakta fayda var.
Zurb Foundation seçimini yaptıktan sonra geldi Foundation ile geliştirilen temalara. Bir sonraki yazımda da onlardan bahsedeceğim. Görüşmek üzere…
Share this content:
0 comments