required+ Foundation wordpress teması
Zurb Foundation frameworku ile oluşturulmuş required+ Foundation wordpress temasını blogum üzerinde kullanmaya karar verdim. Tema üzerinde yapacağım değişiklikler bitene kadar localhost’ta çalışacağımdan değişiklikleri buradan farkedemeyeceksiniz. Ama ilk olarak buradan kurulumundan bahsedeyim. Tema 2 bölümden oluşuyor. Parent theme (ben ana tema olarak adlandıracağım) ve Child Theme (ben yavru tema olarak adlandıracağım.) Ana tema üzerinde değişiklik yapmanıza gerek yok hatta sakın dokunmayın. Tema geliştirildikçe ve siz güncellemeleri yaptığınızda etkilenen sadece Ana tema olacak ve görsel olarak değişiklikler yaptığınız yavru tema’ya hiç bişey olmayacak. WordPress aynı kurguyu aşağıda görebileceğiniz gibi twentytwelve temasında da kullanıyor. Bu konuda wordpress’in dökümanları ingilizce ama şurada türkçe bir kaynak var.
Dizin Yapısı
- site_root (www)
- wp-content
- themes (temalarınızın bulunduğu dizin.)
- twentytwelve (dizinde yer alan Ana Tema /Parent Theme, Twenty Twelve)
- twentytwelve-child (dizinde yer alan Yavru tema/Child Theme; ismini istediğiniz bir şey yapabilirsiniz.)
- style.css (yavru tema için mutlaka olmalı ve ismi style.css olmalı.)
- themes (temalarınızın bulunduğu dizin.)
- wp-content
Bizim kuracağımız required+ Foundation wordpress temasında da buna benzer bir dizin yapısı kullanacağız. Temanın son sürümünü şuradan indirip themes dizinine açtıktan sonra aşağıda ki klasör yapısına ulaşacağız.
/wp-content
/themes
/required-foundation // parent theme, sakın dokunma
/required-starter // child theme, istediğin gibi değiştir
required-starter isimli yavru temaya ait klasör adını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Daha sonra stil dosyasının içerisinde ki bilgileri de değiştirebilirsiniz.
/* Theme Name: Your Child Theme Name Theme URI: http://example.com/ Author: Your name Author URI: http://yourdomain.com/ Description: Your super awesome description of the theme. Version: 1.0 Template: required-foundation Text domain: yourcustom-textdomain */ /* Make the template work */ @import url(../required-foundation/style.css);
Yanlız aşağıdaki bölümden sadece 2 şeyi kesinlikle değiştirmeyin. Yoksa temanız çalışmaz.
/* ... Template: required-foundation ... */ @import url(../required-foundation/style.css);
Bu arada kendi Text Domain sorgunuz yardımı ile kolayca temayı Türkçeleştirebilirsiniz. 'requiredstarter'
diye aratmanız yeterli olacak.
Temayı etkinleştirip sağını solunu kurcalamaya başlayabilirsiniz. :)
Share this content:
Bir Cevap Yazın